ADB: Discutii in Scara Blocului

-> Inainte sa postati o intrebare noua, verificati daca nu i s-a raspuns deja undeva pe forum.

Neautentificat.

#1 2006-09-19 13:48:34

gdu
blocatar nestiutor
Înregistrat: 2006-09-19
Mesaje: 1

model acord asociatie de locatari pt. sediu firma

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie intocmit un acord al vecinilor si asociatiei de locatari in vederea inregistrarii unui sediu de firma. Va multumesc

Offline

 

#2 2006-09-26 09:52:20

Cristian
administrator de cartier
Locaţie: Ploiesti
Înregistrat: 2006-08-14
Mesaje: 498

Re: model acord asociatie de locatari pt. sediu firma

gdu a scris:

...cum trebuie intocmit un acord al vecinilor si asociatiei de locatari in vederea inregistrarii unui sediu de firma. Va multumesc

* Pentru un SEDIU de firma in cadrul unei Asociatii de Proprietari, este necesar completarea unui formular notarial ce cuprinde si acordul vecinilor ,,directi", pe verticala si orizontala.

* Pentru firma CU ACTIVITATE in acelasi perimetru, este nevoie de  acordul tuturor membrilor asociatiei de proprietari...adica 100%, fiecare avand drept de ...veto.
* In caz favorabil veti incheia contract cu asociatia pentru  cheltuieli de intretinere majorate (suplimentare).
* HG 400/2003 ART 6:
,,(3) Schimbarea destinatiei locuintelor si/sau a spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta, situate in cladiri colective, se poate face numai cu acordul proprietarului cladirii sau al asociatiei de proprietari si, in mod obligatoriu, cu aprobarea proprietarilor cu care se invecineaza pe orizontala si pe verticala, indiferent daca proprietarul care intentioneaza sa faca aceasta schimbare este sau nu este membru al asociatiei de proprietari."

Cu bine !

Editat ultima oară de Cristian (2006-09-26 19:34:05)

Offline

 

#3 2006-09-26 11:45:17

scomet
presedinte de bloc
Locaţie: Bucuresti
Înregistrat: 2006-08-14
Mesaje: 241
Site web

Re: model acord asociatie de locatari pt. sediu firma

Ne cerem scuze fata de Dl. Cristian, dar am avea niste mici obiectii:

1. "Formularul" nu este notarial, cel putin nu pentru ORCB, poate in alte localitati sa se ceara asa ceva, dar nu vad iun baza carei legi; In Bucuresti este suficient un document, semnat de Administrator, Presedinte, si vecinii cu care apartamentul se invecineaza pe orizontala si verticala, prin care acestia isi exprima acordul pentru o anume activitate; de unde si...
...2. articolul pe care l-ati citat sustine cele afirmate mai sus
3. Nu reusesc sa gasesc legea care cere acordul fiecarui membru al asociatiei (cu drept de veto...) pentru transformarea unui apartament in spatiu pentru birouri, de exemplu.
4. Asociatia trebuie sa incheie, in cazul desfasurarii vreunei activitati in spatiul respectiv, o conventie anuala cu proprietarul spatiului, in care se mentioneaza cota, cuantumul si modalitatea de participare la cheltuielile comune. Asadar, daca in aceasta conventie nu este specificat altceva, proprietarul spatiului nu trebuie sa plateasca nimic suplimentar.


Scomet - Administrare Imobile
http://www.scomet.ro
tel: 0372.97.97.97

Offline

 

Antet forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

.