Neautentificat.
Bun gasit
Cunoaste cineva o formula in excel pentru calculul penalitatilor? Multumesc.
Pe coloana:
1. nr curent
2. numele
3. restante la data de... ( luati din fisele individuale restantele neachitate pana astazi dar care erau cu 50 de zile sau 30 de zile in urma conform sistemului de penalizari ce l-ati adoptat)
4. penalizari curente ( introduceti formula: coloana 3 x nr zilelor penalizabile x 0,2 x 0,01)
5. penalizari anterioare (penalizari neachitate luate din registrul de penalizari)
6. total penalizari (formula col 4 + col 5)
Pe ultima linie, la coloana 6 introduceti formula de insumare a coloanei 6.
Daca nu am fost explicit, va rog sa reveniti dupaa ce incercati efectiv pe tabel.
Editat ultima oară de TOTO (2009-12-18 16:19:48)
Multumesc.
Voi incerca o formula de calcul cu sugestiile trimise de dvs.
Toate cele bune.
TOTO a scris:
Pe coloana:
1. nr curent
2. numele
3. restante la data de... ( luati din fisele individuale restantele neachitate pana astazi dar care erau cu 50 de zile sau 30 de zile in urma conform sistemului de penalizari ce l-ati adoptat)
4. penalizari curente ( introduceti formula: coloana 3 x nr zilelor penalizabile x 0,2 x 0,01)
5. penalizari anterioare (penalizari neachitate luate din registrul de penalizari)
6. total penalizari (formula col 4 + col 5)
Pe ultima linie, la coloana 6 introduceti formula de insumare a coloanei 6.
Daca nu am fost explicit, va rog sa reveniti dupaa ce incercati efectiv pe tabel.
cu privire la pct 3.....un picut mai explicit s-ar putea????am incercat pe tabel si nu-mi da ceea ce calculez pe calc-ul manual.....
Am incercat sa copii tabelul in excell care-l folosim noi. Nu mi-a iesit foarte bine dar poate va ajuta.
Intrati pe forumul nostrui si vedeti.
In capul coloanelor bagati formulele adecvate folosindu-va si de explicatiile de la sfarsitul tabelului.
Noi facem lunar aceasta situatie care ramane la dosat in spatele listelor de plata, a facturilor si altor situatii cu cheltuielile si repartizarea lor.
Intrebati-ma ce nu se intelege si ne mai lamurim.
Accesaati
http://scala.forumgratuit.ro/documentel … 12.htm#467
Dati-mi mesaj pe asoc.scala@yahoo.com
Asa va pot trimite fisierul atasat in excell cu formulele si explicatiile.
Editat ultima oară de TOTO (2010-01-05 22:42:12)
Am citit cam tot ce s-a scris la capitolul "penalizari" dar as dori o precizare si eventuale pareri.
Conform Legii 230/2007 "penalizarile se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata". Daca lista s-a afisat, de ex., la 15.12.2009 cu termen de plata 04.01.2010 si cota de intretinere respectiva s-a platit la 10.02.2010 calculul penalizarii trebuie facut pentru 37 de zile (intervalul 04.01 - 10.02.2010) nu pentru 7 zile (interval 03.02-10.02.2010). Corect ?
Intervalul de 30 de zile este, in interpretarea mea, un termen de gratie, dar daca este depasit calculul penalizarii se face incepand cu prima zi dupa termenul de plata afisat in liste. De fapt asa calculeaza penalizarile si furnizorii de utilitati (gaze, apa s.a.).
Aveti perfecta dreptae ca asa calculeaza furnizorii. Daca ai depasit cu 3 zile cele 30 de zile se calculeaza penalizari pentru 33 de zile. Daca ai platit in a 29-a zi nu mai calculeaza penalizari.
Asa puteti calcula si dv la asociatie sau puteti calcula numai pentru cele 7 zile din exemplul dv sau 3 zile din exemplul meu. Conditia este ca acest lucru, unul din cele 2 procedee de calcul sa fie prevazut in acel "sistem propriu de penalizari". Acesta se adopta de comitet. Adoptarea uneia sau alteia din metode depinde si de foamea de fonduri a asociatiei, de situatia datoriilor si penalizarilor catre furnizori. Daca aveti datorii mari si platiti adesea penalizari catre furnizori ar trebui ca si dv in asociatie sa aplicati penalizari din prima zi dupa scadenta in cazul cand restantierul a depasit cele 30 de zile de gratie.