asociatia de blocatari

Cind se poate cere inlocuirea administratorului

"Neglijenta spatiilor comune (sic), lipsa de informare a proprietarilor despre problemele asociatiei, neafisarea listelor cu intretinerea, sint motive pentru care proprietarii pot cere inlocuirea administratorilor.

Din pacate, oamenii simpli nu prea cunosc legislatia, dar daca ei simt ca administratorul face lucruri necurate, trebuie sa se adreseze comitetului executiv.

Daca nu se iau masuri, proprietarii pot vota un alt administrator. Aceasta este singura solutie care ar duce la rezolvarea problemelor
"

(Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania)


Daca doriti sa revedeti

Nauceli din scara blocului

Ne ajutati cu fluturasul?

Primesc pe mail urmatorul text:

"Ar fi o idee sa postam fluturasi prin blocuri pentru a face publicitate site-ului. Toti cei care au acces la internet si stau in blocuri ar putea veni pe site-ul vostru, ati crea un forum si mai multe sectiuni, pe urma ati colabora cu organizatii gen cele legate de Academia Catavencu pentru promovarea problemelor atitor oameni care locuiesc la bloc. Orisicit, nu?"

Eu stiu ca multi dintre cei ce trec pe aici vin doar o data, sa-si verse of-ul, sa-si intrebe necazul si apoi pleaca. Mai stiu ca am facut de citeva ori intrebari publice cu daca_si_cine ar fi dispus sa ajute p'aici benevol cu sfaturi de specialitate. Fara mare succes.

INSA, ideea primita de la Tia mi se pare interesanta. Intr-o lume de fluturasi, ce-ar fi sa mai facem si noi unul? Sau cite unul. Blocatarul si fluturasul. ADB n-are forta logistica pentru a face o campanie de marimea asteia, dar voi puteti sa faceti fluturasi cu care sa umpleti posta vecinului. Imi permit chiar sa sugerez un text:

"Asociatia de Blocatari e umarul care te asculta plingind atunci cind te-a inundat vecinul. Sau administratorul ti-a umflat factura. Ori cind ti s-a spart tavanul si vecinii nu vor sa contribuie - la fel cum s-a intimplat cu interfonul. Noi nu strigam la tine, noi te ascultam. Noi nu trintim usa de la lift."

Ceva de genul asta. Si apoi trimiteti poze cu fluturasii sa-i afisam acilea ca si inspiratie pentru ceilalti care inca n-au avut curajul s-o faca. Iar daca traficul creste la site cu ceva la suta, facem si forum.

E bine asa?


* * *

Românii plătesc utilităţile mai scump decît în Europa


(din republicanul)

Guvernantii ne mint cu nerusinare atunci cind invoca alinierea preturilor la gaze si energie electrica la nivelul Uniunii Europene de fiecare data cind ne scumpesc viata. Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, occidentalii platesc curentul la aproape jumatate din pretul practicat in Romania, iar gazele cu 20% mai putin decit cele vindute pe plaiurile mioritice. Cum este posibil ca un roman sa plateasca pentru utilitati mai mult decit europenii care au salarii de zece ori mai mari?

Nemţii plătesc mai puţin pentru curent decît românii
Românii plătesc cu mult mai mult utilităţile casnice decît orice alt membru al Comunităţii Europene în care cu toţii se zice că vrem să ne integrăm. În ciuda nivelului scăzut de trai şi a veniturilor medii de cinci pînă la zece ori mai reduse decît în ţările membre UE, la noi, tarifele la energie sînt duble faţă de cele comunitare, iar consumatorii autohtoni sînt nevoiţi să plătească în jur de 80 de euro pe MWh, faţă de 50 de euro MWh în ţările Europei de Vest! Prin urmare, un român plăteşte aproape 4.000 de lei pentru un kw, faţă de 2.500 de lei cît plăteşte un neamţ raportat la moneda noastră. Autorităţile statului au tot invocat pînă acum negocierile cu UE ca motiv pentru scumpirea excesivă a energiei şi a gazelor naturale care ajung la consumatori. La adăpostul acestor declaraţii publice, în ultimii ani s-au scumpit de mai multe ori gazele şi energia electrică, ajungîndu-se la niveluri peste media europeană. Toate au picat însă acum, cînd reprezentanţii Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti au spus că nu au cerut niciodată României un anumit nivel al preţurilor la utilităţi. Singura obligaţie asumată de autorităţile române a fost să stabileasca tarife la utilităţi în aşa fel încît acestea să acopere costurile de producţie, lucru care a fost îndeplinit.

Gazele, mai scumpe în România decît în Olanda
Problema este că la noi se produce mult prea scump. Oficialii Ministerului Integrării spun că a fost nevoie să se umble la preţuri pentru a nu subvenţiona mascat companiile din domeniul energetic. De asemenea, nici în cazul gazelor naturale nu există vreo obligaţie, aşa cum tot ni s-a spus pînă acum de către autorităţile statului. Creşterea tarifelor la intern, care ar trebui să ajungă la nivelul celor din import, nu are nici un fel de termen limită. Este adevarat că este necesară o armonizare a preţului de la intern la cel extern, însă acest obiectiv trebuie amînat, după cum a susţinut reprezentantul Ministerului Integrării. Acest lucru contrazice estimările recente ale Distrigaz şi ale Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale potrivit cărora preţurile la gaze trebuie dublate sau chiar triplate după aderare. De exemplu, un olandez plăteşte, raportat la moneda noastră naţională, 9.000 de lei pentru un mc de gaze, faţă de aproape 11.000 de lei cît plăteşte un român care are un salariu de zece ori mai mic decît media din U.E.

Am luat-o înaintea Italiei şi Franţei
Un alt domeniu în care România a dat dovadă de exces de zel este liberalizarea pieţei energiei. Autorităţile române vor ca anul viitor să fie liberalizată întreaga piaţă, lucru pe care nu l-au realizat nici măcar statele care sînt deja membre ale UE. Potrivit studiului CE, doar Austria, Germania, Danemarca, Suedia şi Marea Britanie au eliminat preţurile reglementate la consumatorul final. În celelalte ţări, piaţa este liber în proporţii reduse şi doar pentru consumatorii industriali. De altfel, majoritatea statelor şi-au propus termene mult mai îndepărtate pentru liberalizarea totală. În România, care nici nu a ajuns membru al UE, piaţa gazelor a atins un grad de deschidere de 50%, iar cea a electricităţii de 83,5%.

de: (Z.R.)

* * *

Haz de necazul... blocatarului (3)

19. „Domnule administrator, vreau să vă atrag atentia că zugravul nostru, pe care l-ati pus să văruiască peretii de pe scară, nu ar trebui să fie chiar asa de mandru de opera lui... O fi uitat, săracul, că prin pereti mai sunt si usi, asa că a dat cu var si peste ele... Acu’ să le steargă, că io nu m-am dus la usa lui să-i dau cu var!”.

20 ,,Instalatiile din bloc si cele din apartamente erau colmatate in asa fel incât radiau…frig’’

21. ,,Am verificat, cu lista de intretinere in fată, fiecare picatură de apă furată din bloc. Stiti ce am descoperit ? Că numai noi consumăm, ceilalti doar pretind…”

22. ,,Am văzut eu că au adus unii niste ghene noi pe aici, dar mă intreb de ce nu le-au spus ălora de la SSB să bage si gunoiul in ele si să nu-l lase pe drum…''

23. ,, Domnule administrator, vă promit că de acum nu mai întârzii niciodată cu intretinerea, dar vă rog ceva: nu vreti să mă păsuiti o lună ?''

Cu bine,
Cristian

* * *

Ce zice altii despre noi si despre voi

cica... Lupta cu administratorii de bloc se da la avizier
Tiberiu Lovin
evz, Joi, 22 Decembrie 2005

Locatarii suparati au gasit solutia: biletele lipite la scara blocului. Aceeasi metoda este folosita si-n disputele dintre vecini
Nu exista in Romania scara de bloc in care locatarii sa nu aiba probleme cu administratorul si/sau vecinii. Solutiile au venit in timp, pe calea scrisorelelor, iar corespondenta a fost fotografiata si pusa pe un site de initiatorii Asociatiei de Blocatari. Fragmentele desprinse din viata in cutiile de chibrituri sunt pline de umor involuntar, caruia nu-i poti rezista. „Sa facem haz de necazul blocatarului” - pare sa fie deviza administratorilor acestui site.

„Un caine face scandal si nu plateste intretinerea”
Printre locatari citeste...

* * *

Haz de necazul... blocatarului (2)

10. „Catre presedintele blocului: nu stiu cum va numiti, dar sper ca ma cunoasteti, pentru ca sunt proprietarul care n-a mai dat pe acasa de trei luni si, fiind plecat din tara, vreau sa ma scoateti de la intretinere”.

11. „Cum se face ca din atatea proprietare coafate, aranjate, parfumate de nu poti sa mai treci pe scara, nici una nu e in stare sa ia matura in mana, daca lipseste femeia de serviciu pe caz de boala?”

12. „Cand am fost ultima oara la administratie, am vazut ca pe usa era un afis cu... „cautam administrator”. Pai de ce? Nu aveam unul?”

13. ,,Vreau să vă dezvălui ceva domnule administrator: vecina de la doi a adus aseară acasă pe cineva cu un căţel si cu o valiză mare, iar azi a ieşit să plimbe căţelul. Eu vă rog să verificăm ce a făcut cu omul care căra valiza..."

14. ,,Vecinii nu mai vor să vină la adunările generale, dar eu am venit ca să vă spun că...era mai bine să nu vin"

15. ,,Domnule locatar, dacă vreţi să ne certăm eu sunt de acord pentru că, în calitate de administrator, trebuie să fiu disponibil oamenilor din bloc şi să discut cu fiecare. Dar să nu uit făcăleţul..."

16. ,,Sunt o proprietară din blocul ... si vreau să mă adresez tuturor autoritătilor care l-ar putea lua de gat pe administratorul meu...”

17. ,,Data viitoare cand mă voi comporta necivilizat cu dumneavoastră, domnule administrator, puteti să vă dati la mine, că de data asta eu am fost porc. Dar vă astept la cotitură...”

18. ,,Domnule administrator, stim că bucuria dvs. cea mai mare este să nu vă mai reclame nimeni de Sărbători. Tocmai de aceea, cu această ultimă sesizare, vă dorim un sfarsit de an fericit si ne vedem la restantele de la anu”.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sarbatori fericite intregului colectiv si tuturor colaboratorilor.
La multi ani !
Cristian

Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô