asociatia de blocatari

Blocatarii intreaba

Aceasta sectiune isi propune sa raspunda intrebarilor blocatarilor prinsi in hatisuri. Legislative sau doar administrative.

Domnul Cristian, administrator de bloc si sfatuitor voluntar pe acest site (multumim pentru contributii domnule Cristian) va raspunde - in limita timpului si cunostintelor dumisale - intrebarilor dvs. Descrieti cu amanunte luxoase ce si cum (si unde) va doare intr-un mesaj si poate va putem raspunde.

Discretia asigurata! _______________________ P.S. inainte de a va intreba intrebarea cititi tot p'acilea ca poate - cine stie - s-a raspuns deja. Si economisiti timp.


Daca doriti sa revedeti

cu raspunsuri optionale

Mari semne de intrebare si parti comune

Cum, unde, cand si cum pot cere administratiei posibilitatea de a-mi arata modul de calcul al intretinerii? Am mari semne de intrebare cu privire la modul in care se intocmesc aceste liste.

Ce se intampla cu partile comune unei asociatii (uscatorii, alte camere anexe), cine are dreptul sa le foloseasca?

Dan

* * *

Nu-i rau, doar se face

Am si eu o problema.

Am cautat pe net o lege, ordonanta sau ceva de genul asta cu privire la responsabilitatile mele ca detinator de caine care nu face parte din categoria cainilor periculosi/agresivi dar care pare "rau" prin felul in care arata - (rasa)boxer dar nu am gasit. Va rog sa ma intrumati sau sa-mi spuneti mai multe despre obligatiile pe care le am ca si posesor al uniu caine. In spatiul public, in parc, pe langa bloc trebuie sa-l tin neaparat cu lesa? Ce trebuie sa am la mine pentru a curata excrementele?

Va rog sa-mi raspundeti.
Multumesc!
Roxana

* * *

Problema legata de partile comune

buna

am si eu o problema legata de partile comune intr-un bloc.

de mult timp am inceput sa am probleme cu infiltrarea apei in locuinta printre placile exterioare ale blocului. am tot sesizat administratia blocului dar nimic. de ceva vreme cateva persoane din bloc au hotarat ca ar trebui sa fie zugravita casa scarii (fara sa consulte pe toata lumea) si au inceput strangerea de fonduri de la fiecare apartament. familia mea nu doreste sa dea acesti bani avand in vedere problema mult mai serioasa cu fatada blocului, decat cea a zugravitului. acum vine si intrebarea: ce putem face in acest sens? daca hotaram sa nu platim zugravirea, poate administratia cumva sa ne oblige? dar noi ii putem obliga cumva pe dansii sa inceapa reparatiile la fatada blocului.

sper sa primesc raspuns la intrebarile mele.
multumesc,
anamaria

* * *

Probleme in rafala

Buna ziua.

Am citit unele mesaje si cred ca ati putea sa ne dati si noua unele sugestii in ce priveste administratia blocului nostru.

Usa de la intrare, grea si mare, din fier, a fost inlocuita cu una termopan second, cea veche fiind vinduta sau data "disparuta" oricum de catre administrator....putem cere despagubiri? Sotul meu a dus la fier vechi 3 calorifere pt 600000, dar o usa de intrare?!

Daca o parte din proprietari vor acoperis e nevoie de acordul tuturor pentru a se realiza acesta?Si ce se poate face in privinta banilor? Din blocurile vecine au dat cite 100000/luna/apartament pt acoperis.

Administratorul care sta la parter si-a zugravit peretele de la intrare in apartament fara sa ne intrebe si pe noi daca suntem de acord sau vrem sa zugravim tot blocul....oricum avea dreptul la asa ceva tinind cont ca nu sunt proprietatea lui personala acei pereti?

Cheia de la usa din spatele blocului o are numai dansul....noi nu putem beneficia de ea?

Toti, 15 apartamente, 4 etaje, avem apometre, majoritatea dintre noi si centrale. Sunt mereu diferente de 25-30 mc de apa rece nedeclarati: daca sunt nemultumita si ii solicit verificari la toate apartamentele trimestrial sau oricum, dupa o eventuala sedinta de accept etc, administratorul nu trebuie sa ma "ia" in seama avind anumite drepturi, ca si proprietar?

Va multumesc si va rog sa-mi raspundeti la toate intrebarile mele daca se poate.
Diana

* * *

Pete active - cu ce le scoatem?

Am pete active de apa pe tavanul baii (pete care nu se usuca, decicnu e un accident pasager). Vecinul de sus imi spune ca nu il
priveste, ca nu e de la el, n-am decit sa-mi sparg tavanul si sa
repar.

Cum as putea sa-l conving sa efectueze reparatia? Ce poate sa-mi
revina mie, ce trebuie sa-i revina lui, si ce, eventual, asociatiei?
Unde gasesc clar reglementata chestiunea?

Va rog ajutor
Mihai Cistelecan

* * *

ALA bala portocala

La subsolul blocului nostru s-a facut un adapost ALA
Au venit cei de la ALA cu un proces verbal de receptie al acestui adapost pe care nu am vrut sa-l semnez Vreau sa stiu ce legi reglementeaza aceasta activitate, ce dotari trebuie sa fie in acest adapost si daca asociatia de proprietari are atributiuni in intrtinrea subsolului?

Va multumesc!!
navala valentin

* * *

9 - 11

buna

ce se poate face daca 9 apartamente din 20 nu vor sa plateasca construirea acoperisului?

pot fi ei obligati in vreun fel? exista o lege pt asta?

multumesc
Gabriela

Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô