asociatia de blocatari

Pierderi pe blindate

29.07.06

(published in Intrebari firesti, 12032 de rotatii de apometru)

am un apartament de 3 camere-bucatarie si baie contorizate cu apometre iar baia de serviciu este desfintata, conductele de apa rece si calda de aici sunt blindate. in acest caz este normal sa se distribuie pierderile de apa de pe tronson si pe conductele blindate?
referitor la pierderile de apa calda- este normal ca pierderile sa reprezinte 25% din totalul facturii ?

va rog sa-mi spuneti care ar fi cotele maxime si cat de cat normale la pierderile de apa, mentionez ca blocul este contorizat si toate apartamentele au apometre.

multumesc!
claudiace mai zice cititoru (2 comentarii):

 1. la 29 Jul 2006, 19:31 cristian a zis cum ca:
  Doamnei CLAUDIA,

  1. Nu spun o noutate, dar realitatea o confirmă si la dvs. aceea că , apometrele pentru apă rece si caldă nu fac parte din niciun contract scris intre asociatie si proprietar.
  - Asadar există o intelegere tacită prin care administratia calculează intretinerea, functie si de aceste aparate de măsură si control numite… apometre (debitmetre).
  - Pentru a nu apare discutii, Asociatia de Proprietari TREBUIE să adopte un regulament intern, semnat de toti cei care au apometre, prin care se poate mentiona foarte clar că : ,,in caz de fraudă, acelui proprietar, nu i se mai ia in considerare apometrele NICIODATA cât va locui acesta in acel bloc.,,
  -Pare o intelegere dură, dar este o pedeapsă ce o merită orice locatar care vrea să traiască pe seama celorlalti.
  -Trebuie urmărit ca apartamentele contorizate să declare un consum corect.
  - Este indicat ca prin acest regulament intern, să fie stabilit si un interval (3-4 luni), la care administratorul să citească personal contorii de apă.

  2. Un consum NORMAL la un apartament contorizat este de 3 mc apă rece si 2 mc apă caldă persoana / lună.
  -Apartamentele contorizate individual vor plăti functie de indexul contorilor individuali (cât au consumat efectiv). La acestă sumă SE POATE adăuga o ALTA repartizată tuturor proprietarilor din asociatie, functie de cota parte indiviză, care rezultă din consumul/pierderile pe spatiile comune.
  -Această sumă rezultă ca un procent din valoarea facturii sosite (maxim 10%) si este stabilit de asemenea de adunarea generală.

  3. Pentru nemultumirea dvs., concret, mai intâi faceti o verificare, dacă nu aveti pierderi in bloc, apoi verificati veridicitatea citirilor, precum si faptul ca toti locatarii să citească contorii de ap.in aceeasi zi si ora … cu citirea contorului general de scară.

  4. Există o mare diferentă intre suma contorilor si contorul general ?
  -Atunci, mai verificati dacă ghena de gunoi este contorizată si dacă se spală covoare sau autoturisme personale.

  5. Dacă nu se confirmă nici un motiv de ingrijorare,… atunci deficitul de apă, se repartizează conform HG 400 / 2003 si HCMB 41/2002 prin care se
  aprobă contorizarea apei reci si calde ….ce propune ca pierderile să fie impărtite conform cotei indivize (adică orice cheltuială care nu poate fi comensurabilă sau impărtită pe un criteriu fix).

  Cu bine,
  Cristian
 2. la 30 Jun 2011, 16:39 mona a zis cum ca:
  Daca intr-un imobil locuiesc mai multi si doar unul e titular de contract apanova, dar cativa au apometre, cei cu apometre cum platesc pierderile titularului de contract?conform cotei indivize? si mai exact cum se calculeaza?merci

  Nu ma uita frate  
 
Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô